Havermoutpannenkoekjes
Pannenkoeken als ontbijt? Heerlijk en dan ook nog eens heel gezond! Let op deze pannenkoeken kosten wel wat meer bereidingstijd. Een echte aanrader voor het weekend dus!
Bereidingswijze voor 4 personen
Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediƫnten
75 gram havermout
2 rijpe bananen
Mespunt kaneel
2 theelepels bakpoeder
2 eieren
3 - 4 eetlepels halfvolle melk
2 eetlepels vloeibare margarine
200 gram fruit, bijv. aardbeien, bessen, frambozen
benodigdheden:
- Staafmixer
- Kom
- koekenpan
Bereiding
Doe de havermout in een hoge kom en mix met de staafmixer de vlokken klein.
Voeg de bananen in stukken toe en pureer dit met de staafmixer.
Voeg wat kaneel, het bakpoeder en de eieren toe en pureer kort met de staafmixer. Voeg wat melk toe tot er een dik beslag is ontstaan.
Verwarm een beetje margarine in een koekenpan met een anti aanbak bodem. Schep 4 hoopjes van het beslag in de pan en strijk een beetje glad. Bak de pannenkoekjes in ca. 6 minuten aan beide zijden gaar en lichtbruin.
Bak de rest van het beslag.
Was het fruit en laat het goed uitlekken.
Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden en schep het fruit erop.
