Havermout met banaan en pindakaas

23-03-2021

Huh? Banaan en pindakaas is dat wel lekker? Dat is zeker een aanrader en ook nog is erg snel en simpel om te maken!

Bereidingswijze voor 1 persoon

Bereidingstijd: 5 min. 

Benodigdheden:

  • 1 Banaan

  • 40 gram havermout

  • 100 ml water

  • 100 ml (plantaardige)melk, kan eventueel vervangen worden door water

  • Eetlepel pindakaas

  • Optioneel: snufje kaneel

Bereiding 
  1.  halve banaan in een kommetje

  2. Voeg de havermout, water, melk en eventueel de kaneel toe.

  3. Roer alles goed door elkaar en doe het in de magnetron op 600 Watt voor 3 min. Kijk na de drie minuten of de havermout goed dik is geworden. Niet dik genoeg? Doe het nog 1-2 min. langer in de magnetron.

  4. Top de havermout met de overige banaan en de pindakaas. 

Tip: Je kunt de havermout tevens in een pannetje maken. Dit kost meestal iets meer tijd, maar hierdoor kun je gemakkelijker de structuur bepalen. Je bereidt de havermout dan op dezelfde manier, maar in plaats van de ingrediĆ«nten in de magnetron te doen doe je de ingrediĆ«nten in een pannetje 

Eetjemee, Groningen, Nederland.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin