Havermout met banaan en pindakaas
Huh? Banaan en pindakaas is dat wel lekker? Dat is zeker een aanrader en ook nog is erg snel en simpel om te maken!
Bereidingswijze voor 1 persoon
Bereidingstijd: 5 min.
Benodigdheden:
1 Banaan
40 gram havermout
100 ml water
100 ml (plantaardige)melk, kan eventueel vervangen worden door water
Eetlepel pindakaas
Optioneel: snufje kaneel

halve banaan in een kommetje
Voeg de havermout, water, melk en eventueel de kaneel toe.
Roer alles goed door elkaar en doe het in de magnetron op 600 Watt voor 3 min. Kijk na de drie minuten of de havermout goed dik is geworden. Niet dik genoeg? Doe het nog 1-2 min. langer in de magnetron.
Top de havermout met de overige banaan en de pindakaas.
Tip: Je kunt de havermout tevens in een pannetje maken. Dit kost meestal iets meer tijd, maar hierdoor kun je gemakkelijker de structuur bepalen. Je bereidt de havermout dan op dezelfde manier, maar in plaats van de ingrediƫnten in de magnetron te doen doe je de ingrediƫnten in een pannetje